torsdag 4 november 2010

Livet på landet och lite till

Vi har en traktor. Det brukar underlätta när man bor som vi gör. Den används till att flytta saker från A till B inom vårat. Oftast.


Den är så gammal att den nästan är antik, men funkar jättebra, och vi gillar det där gamla beprövade. Värme? Nej man får nöja sig med scooteroverall om det är kallt. Tak finns i alla fall.

Ibland, speciellt vintertid, *ja när annars är det snö?* så tar maken sig en tur upp till stora vägen och skottar undan snö. Vägförvaltning II kan man kalla honom. Vägförvaltning I bor längre bort på grusvägen och han har en nyare traktor som sällan startar... det säger en del... hm hm hm.

Nu skulle traktorn gås igenom till punkt och pricka, så att allt fungerar inför den stundande vintern med snöskottning.
Test och koll och påfyllning av ditt och datt. Ljusen var bedrövliga. Sprucket här o där eller saknade lampglas. Se bilden ovan. Hur har detta kunna hända? Mmmmjaaaa, sånt händer, säger maken och försöker laga bakljusen- där glasen saknades.
Hur löser då en man på landet en sån grej utan att gräva ett stort hål i plånboken?

Varde ljus.

Plasten som satt runt om makrillfiletburkarna kom alltså till användning. Det bästa är, att det är lätt att få tag på reserv....plast? för man gillar makrill i det här huset.
"Nya" extraljus som lyser upp framåt finns nu. Väldans bra. Så man slipper köra "på känn".

Mjölk! Har hittat en favorit. Kravmärkt. Närproducerad. God. Fet. Nyttig. Pris? Tja det är väl nån krona dyrare än den vanliga mjölken. Men så gooooood. Har ni inte testat den så bör ni göra det. Speciellt den fetaste. Glöm inte att den ska skakas...
Precis som förr i världen när vi hämtade mjölk hos grannen i spann med lock. Nu har alla mindre mjölkproducenter härikring antingen flyttat, bytt till köttdjur eller så står gårdarna tomma. Några stora mjölkbönder finns kvar. Vi har bekanta som satsat stort på mjölkproduktion och det är en fröjd att gå in i deras lagård och se korna själv välja om dom vill mjölkas av roboten, äta, sova eller ta en god kli på den stora roterande borsten. Det är skillnad mot att stå bunden i ett bås hela större delen av året.

Så nu vet ni vad en traktor och en makrill har gemensamt. En lysande framtid...*nej usch vad dåligt*...

Ha det så gott i höstmörkret

6 kommentarer:

 1. Ha ha men lite kul var det allt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt inlägg, en uppfinningsrik make du har, det blev lite fniss här och där vid genomläsningen..0) ha en fin fredag, kramen

  SvaraRadera
 3. Det gäller att ha fantasi och vara uppfinningsrik när man bor på landet.
  Mycket fiffigt med makrillplasten.
  Det gäller bara att plasten inte luktar makrill,för jag ser att kisse sitter nära till.
  Och mjölk är gott!!!!

  Kram margareta

  SvaraRadera
 4. Härlig traktor, en sån skulle nog min gubbe vilja ha! Och fyndig är han- din gubbe! :)

  Vår spis har, precis som du sa- värme kanaler. Det funkar jättebra! Eftersom vi inte har värmepanna eller elbatterier så är det fantastisk att den avger så mycket värme ännu följande dag.

  SvaraRadera
 5. Cool tRaktor!!!
  Ha en mysig Helg!!

  Kramis Malin

  SvaraRadera
 6. Fin gammal traktor och man tager vad man haver ;-)
  Mjölken måste jag kolla om vi har i afffären.
  Kram Anette

  SvaraRadera