tisdag 22 februari 2011

Vad tittar DIN hund på?

Jag har ju skrivit lite om min rottis, den glada men något lytta herrn.

Lytt-heten kommer från en skada, skrev om det i höstas, då han fick svårt hjärnskakning. Efter det så har han kvarstående men. Han måste tänka på hur han går. Det behöver vi kanske till mans...
Annars tappar han kontrollen över sina ben och blir som Bambi. Och så släpar han i sina framben när han går. Men tänker han bara på vad han gör, så kan han rejsa rejält och jaga katt och skälla och hoppa på hästarna.

Veterinären har sagt, att en sån glad och pigg hund förövrigt kan man låta vara på detta viset. Och att man märker den dag han inte fixar det längre... Så nu tar vi en dag i taget och glädjs åt hans hyss.
Han blir mycket bortskämd.

Det värsta med hans konvalecens antingen total vila o tystnad hemma eller nersövning på djursjukhuset
var nog att han inte fick se på TV....vi var tvungna att fråga, och fick en förvirrad blick från veteriären...TV?

TV är en av hans stora passioner. Han har superkoll på vilka reklaminslag som innehåller hund. Om det så är en superliten hund låååångt borta så har han koll.
Han kan komma farande så både stolar, katt och matte flyger för att han hör precis den musiken som betyder att hans vän airedaleterriern hoppar in i den metallic vinröda bilen den som kommer fram bakom ett skynke, ni kanske har sett...
Alvedon-hunden är också en favorit. Likaså Arlas nya lilla svartvita kalv. Inte en hund men ack så söt, tycker han. Sen har vi några mindre hundar i periferin, ni anar inte hur många hundar som finns i reklamen nuförtiden. Inget man märker förrän man har vår hund bredvid sig i TV-soffan.
Vad han gör? Han gnäller snällt  typ hej lilla vän.
MEN han har givetvis några som han inte gillar....
En viss friidrottsstjärna som dricker soja-mjölk har han ett ont öga till inga namn så där skäller han så snart han ser henne. Trodde först att hon sa nåt... men det hjälpte inte att stänga av ljudet. Man måste helt enkelt snabbt byta kanal.
Så har vi Coops små svarta "troll" som är nån slags skyltar. Dom gillar han inte heller så dom morrar han åt. Han morrar även åt folk som smyger... åt svartklädda med vissa sympatier...åt folk som slåss. Ordningsmakten i huset alltså.
Nu råkade jag sätta på en barnkanal av misstag, och hittade honom djupt försjunken i

Jag tror att vi ska låta honom få se mer barn-TV. Lite lugnare och mer lärorikt. Och inte samma reklam...
Vårt kök är som en sån där rubiks-kub. Man flyttar saker o ting från ställe till ställe för att kunna laga mat, eller lägga golv, eller... Vi tyckte att vi var så smarta... men det går väl. Bättre så här än inget kök alls.

Ha en bra dag

6 kommentarer:

 1. Han verkar kul din hund! (ler) Mysig.

  SvaraRadera
 2. Haha vilken klok och gullig herre! VILL ha hund igen! Roligt inlägg.
  Kram
  Barbro

  SvaraRadera
 3. Visst är de charmiga, de små djuren. Alla med sina speciella små egenheter!
  När jag var barn så släpade jag hem en kattunge, som senare visade sig bli tokig i gurka!
  Det gick aldrig att smyga sig när man skar gurka, för nog kom han alltid springandes. Inte nog med det, han klättrade upp på axeln också för att smaka, på våra byxor! Aj, aj, aj, det var inte skönt med de små sylvassa klorna mot benen!
  Men så en dag var det någon som skar lök. Kissen kom förståss som ett skott och ville ha, och gav sig inte förrän han fått lukta och se att det inte var gurka.
  Sen den dagen kom han fortfarande som ett skott om det skars gurka, men han kisade alltid med ögonen-man visste ju aldrig om det kanske var lök istället:-)
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul med husdjur ;-) mina tittar inte på tv, men det gör cäremot syrrans norwichterriers, dels andra hundar och djur, men även längdskidåkare måste jagas!

  Har en hund med hjärnskada sen födseln (syrebrist, hon andades inte på 20 minuter, iom att jag har mor och dotter så ar jag med), hon har full koll på kroppen, så länge hon inte tänker! i övrigt är hon som ett barn med ADHD, väldigt svår att lära saker och kan bli agressiv lite när som helst. Nu är hon snart 7 år och river inte hela huset längre med sin överskottsnergi..

  SvaraRadera
 5. Ha ha, så himla sött! Hoppas att allt går bra för honom.

  Kram.

  SvaraRadera
 6. Tack för krya på dig hälsningen,vilken go hund som gillar att kika på tv.
  Kram o ha en fin dag.
  Ninni

  SvaraRadera