tisdag 21 februari 2012

Uppdatering på hundfronten...

Mina små djur dom växer och frodas, ja mest Lillen då. Han är alldeles för stor nu för att kallas Valpen, så hädanefter så omnämns han på denna blogg som Lillen. Över 20 kilo, och det känns som en slingrande, hal säck potatis eller nåt.  Helt omöjligt att lyfta, och att bära är inte att tänka på längre. Borta är tiden när man lyfter upp och flyttar på ovillig valp. Nu är det ett rejält tag i halsbandet (el nackskinn om det är riktigt illa) som gäller.


Vad tycker då Lillen är roligast? Jo det är såklart att jaga katten. Inomhus. Fort. Runt runt. Och sen, om han får tag på katten, så ska man trycka nosen i kattens mjuka päls...och så myyyyyser dom tills katten tröttnar...

Man märker verkligen att han "består av" flera olika raser. Den energiska och glada boxern. Rottis-delen gör att han vaktar, men bara lite. Och inte skäller han särskilt mycket, precis som rottisar. Däremot buffar han gärna med sin bog. Som rottisar, som är väldigt fysiska.

Terrier-delen märker vi genom att han är glad, snäll och hoppar jättehögt! Outtröttlig nästan. Varifrån han fått sin "näsa" har jag inte lyckats räkna ut. Han spårar som bara den, och oftast så ser man honom med nosen i backen, och så följer han nåt som bara han känner.

Har aldrig sett Rottis spåra, men han använder sin syn otroligt mycket. Därför kan han ha stort nöje av att titta på TV. Han vet precis vilka reklamfilmer som innehåller hundar. Han hatar Alvedonhunden, men gillar hundar som åker bil. Vi kan inte se serier typ "Mannen som talar med hundar" för då ska Rottis vara med och uppfostra, vilket gör att TVn blir full av drägel och han skäller som en galning. Lillen kryper bara längre ner under en kudde i sin soffa (ja hundarna har egen soffa och egen fåtölj) och suckar tungt... han bryr sig nada om TVhundar, han.

Lillen försöker också titta på TV ibland, men så ser man hans nos röra sig och då förstår man att han inte känner nån doft och därför är det ointressant.

Apropå inget, den rosa grejen på bilden till höger som det står Rome på, är en låda för alla våra såna där dosor till TVn och till digitalmottagare och till...

3 kommentarer:

 1. Hihi...dom är för goa...ibland...Malte tog fel på boll och finger igår..i lekens hetta så idag går jag med ett värkande finger :(
  Här är en som älskar att se på TV och lägga spår gör vi flera gånger i veckan, både inne och ute..det bästa han vet är att spåra och verkar vara ett ämne :) Nu bär det iväg mot sol och värme, kram

  SvaraRadera
 2. Först måste jag göra JÄTTEVÅGEN över den nya designen på bloggen!!!! Den känns mer som du. Sen är det väl ingen hemlighet att jag älskar stramt och vitt ;)

  För det andra måste jag ge dig ännu en bamsekram; du gör mig så glad och varm med dina underbara kommentarer och kloka ord. Du är fantastisk på alla sätt och vis!

  För det tredje måste jag göra en liten våg till över hur fin bloggen blev! Wow!

  Pöss!

  SvaraRadera
 3. Haha...Rottis är för rolig...mannen som talar med hudar. Kanske Rottis kan ha ett eget program för busiga hundar. Han verkar vara ett ämne:)

  KRAM Helena

  SvaraRadera