lördag 19 maj 2012

Gottegrisarna

Ibland blir jag så sugen på muffins.
Eller kanske ska jag säga cup-cakes.
Men utan klet...
jo jag blir så klart sugen på
såna med klet på också, 
men brukar alltid sakna
den mängd florsocker som går åt.

Och eftersom vi har typ 
två mil till affären
så är det inte bara att
springa ner o handla.
(är inte bondmora från början
utan van med att springa ner...)



Jag brukar antingen göra 12 normalstora
eller 6 bauta-muffins som dessa.
Använder stor muffinsform
(inköpt i USA på 1980-talet)
och ställer
i pappersformar i den.
Rörsockret gör att de får en väldigt
god smak, lite så där bonnigt...;-)
Ibland har jag i ägg från
grannen (supergula)
och sån lantmjölk som
man måste skaka för
grädden lägger sig ovanpå.

Och ibland, men detta är inte husses
favorit, så lägger jag några bär i botten.
Helst hallon...
eller några bitar krossad choklad.


Alla gillar dom...

Nu är vetemjölet plötsligt slut...
tänk att jag aldrig lyckas till 100%
när jag handlar.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Muffins är alltid gott.Det behövs inte glasyr på allt.Men jag kommer ihåg dom muffinsen vi fick förra året på bloggresan.Smaskigt.
    Fina bilder,där i ditt förra inlägg.Visst är det skönt att bo på landet,även om man har lite långt till affären och så.
    Den skira grönskan som är nu innan det blir mörkgrönare,är fantastisk tycker jag.
    Och nu blir det snart kaffe i växthuset....

    ha en god natt och fin morgondag!
    Kram margareta

    SvaraRadera
  2. Muffins är väldigt gott, har faktiskt gått en Cupcakes kurs var så roligt att göra dessa med olika saker på! Nu närmar sig det för vår resa, ska bli sååå kul! Ha det! Kram Iréne

    SvaraRadera