måndag 14 januari 2013

Vad är det för väder idag?

Det är väl ingen nyhet att vi är lite av tekniknördar här... Jag tar gärna till mig nyheter inom det tekniska och inom datorvärlden. Men jag erkänner att det sistnämnda är svårare att häng med i. Datorvärlden, eller IT-världen kanske man ska säga, går med en rasande fart.

Tänk bara på alla uppdateringar. Förr kom uppdateringarna ganska sällan. Man fick en påminnelse, eller läste om, att nu ska du uppgradera eller lägga till service-pack osv,,,

Idag så kikar jag på min APP-store där finns nu 12 uppdateringar för min MAC och 18 för min iPhone och ungefär lika många för min iPad. Mannen har nog ännu fler i sin iPhone, han har andra appar...Hinner knappt uppdatera, förrän nästa uppdatering kommer upp... Ja jesses, vilken snurr det är inom den här världen.

Lite lugnare är det i köttvärlden (läs mitt inlägg om nya ord här). Här går allt sin gilla gång. Varje morgon ser jag ut över klipporna och ser solen gå upp. Ibland syns den, ibland inte... Idag är det en rosa, vacker ton, och lite molnigt.

Men så klart vi har tagit lite hjälp med det där med vädret. Har inhandlat en väderstation!!! En trådlös pryl som vi monterat ute på klipporna, och som mäter vindhastighet och vindriktning, temperatur och nederbörd, fuktighet och lufttryck. Allt samlas på en display inne och så till ett program i mannens pc (programmet finns inte till Mac) och här kan man alltså se lite allt möjligt... speciellt intressant är när lufttrycket går upp eller ner... ja ni ser, alla har vi våra preferenser ;-)

+21,4 inne,+ 4,5 ute, sydvästlig vind 1,4 m/s den här dagen... osv


Sen har jag börjat på plugga inför ett förarintyg för båtägare. Nu läser jag om navigation och sjömansskap på distans. Det går riktigt bra. Sen ska vi "skriva upp" på riktigt.  Det får vi se, hur det nu går... Läste navigation för typ...*räknar på fingrarna* tretti år sen... men lite kommer allt tillbaks...hehe. Mannen o jag läser tillsammans, och det är roligt och  intressant. Nu när vi är båtägare...
Skepp Ohoj!7 kommentarer:

 1. Mannen här i huset fick en väderstation för ett år sedan, en bra pryl, speciellt det där med vindhastigheten. Och som jag skrivit tidigare, båtlivet är över för vår del, nu för tiden är det "bara" gamla bilar som gäller! Lycka till med förarintyget!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 2. Så duktig du är att lära nytt.... jag är jätteimpad :)
  Lycka till vännen
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 3. Duktig du är!
  Förarintyg också.....det låter riktigt svårt det.

  Ha en fin kväll,
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så nu ska du bli sjökapten:-) Va kul!!! Lycka till med kursen...
  Vad bra med en väderstation, här har jag knappt kikat ut idag. Hoppas att du inte har något på g i kroppen... jag har vilat en stund på em! Urk för förkylningar

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Häftig väderstation! Vi har en barometer bara. Kanske ett bra presenttips till omgivningen vid tillfälle.

  Men ni kan inte läsa förarintyg båda två på en gång. Då får ni ju två kaptener på båten och det GÅR INTE........skojar! Kul att lära sig nya saker.

  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Vad mysigt att ni läser tillsammans! Mina svärföräldrar går en släktforskarkurs (fastän de nog kan mer än läraren) tillsammans och verkar ha så kul. Min pappa tog skepparexamen när jag var liten, det var spännande att höra honom berätta om farleder och gröna och röda pinnar (som säkert har några fina namn). Och allra roligastvar när jag fick sitta och styra båten själv! Uh på tal om uppdateringar så har jag inte tagit hem den senaste versionen till iPhone sen jag hörde att kartorna var knas.. Hihi väderstationen var något för min mamma, hon är en riktig vädernörd! :-) Kram!

  SvaraRadera