torsdag 12 december 2013

Tomt o stökigt, men solen skiner...

Nu är det ö-spurten, kan man säga. En natt till, sen åker vi till gården. För en helg fylld av att packa upp och ställa till rätta. Det lär väl inte bli så där super-roligt att åka tillbaks hit till ön för den sista, tomma veckan. För här är tomt! Uj vad vi kört iväg grejor och möbler. Sängarna är redan lastade i Kapet (lovar att jaga ångrade att vi köpt såna elektriska höj/sänkbara, för oj vad de väger) , åker imorgon, och sista vändan ska "bara" bestå av soffan, soffbordet och det nuvarande köksbordet, fd skrivbordet, och de två stolarna... och så några kartonger.

Tänk att det ändå kan känna ganska ok att gå här och packa. Mindre o mindre att packa, skåpen gapar tomma och så här ser det ut i sovrummet nu.
Som sagt, tomt o stökigt.
(Ifall nån undrar varför vi åker tillbaks igen, så beror det på husses jobb,,, )


Min iMac har fått flytta ut till matdelen, och samsas med,,, ja mer stök,,, på köksbordet/skrivbordet.


Natten på den uppblåsbara madrassen har varit sisådär,,, men många av mina nätter är ändå sisådär, så skillnaden var marginell. Dock lite "bånglig", ja ni som nångång sovit på luft vet känslan. Speciellt om man är två, som vänder sig då o då. Lilleman var ut och kollade till oss ett antal gånger under natten, undrade väl vad vi gjorde där nere på golvet, medans han hade kvar sin favvo-fåtölj fortfarande.

Hur det känns? Ur-bra! Längtar! Går långa nostalgi-promenader och tänker att det är fint, hejdå...

I tisdags åt vi julbord på Ikea. Helt klart godkänt. För det priset, och "på språng" som vi var. Hur jag äter julbord för "det där med vikten" (jo jag håller den,,, duktiga jag)
jo jag tar en sillabit av varje sort. En skiva skinka, en sked röra, en vört, ja ni fattar.... en av varje, för att testa. Så blir det dessertbordet....hmmm. Två ! skedar ja lite till med ostkakan, och en sked risalamalta.... och så en med sylt, saftsås och grädde. Helt klart nöjd sen...

Såna mängder gör ingen större skillnad på vågen,,, men det gör gott att kunna äta "som andra". Eller vad tycker ni? är det lagom? för lite? för mycket?

Apropå mycket, så köpte vi äntligen det där stora jätteskinnet, ett vitt fårskinn som består av fyra ihopsydda skinn. Nu var det halva priset på Ikea, så vi slog till. Nu har vi alltså ett jätteskinn, två rejält stora (ett svart o ett vitt) , ett normalstort vitt och ett lila... Kan nog snart kalla det en samling...

Nu ska vi gå ut i soldiset, Lilleman och jag, och i kväll blir det Step-Up, näst sista gången.  Ha en fin dag, ni alla där ute!
3 kommentarer:

 1. Det är en konstig känsla när rummen blir tomma...
  Minns att vi låg på madrass på golvet sista natten i vårt gamla hus, sängen ilastad i den fullpackade bussen.
  Skönt att allt känns bra, så ska det vara!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 2. Ja det är en konstig känsla när man tömt det gamla. Jag är alltid lite orolig inför det momentet, rädd att det ska kännas jobbigt. Men sist vi flyttade kändes det bara alldeles underbart, jag kunde inte komma därifrån fort nog! hehe! Kände mig inte ett dugg ledsen när vi låste dörren efter oss för sista gången. Bara lättnad.. härligt att ni känner detsamma! Hihi och vad snällt av er att låta Lilleman ha kvar fåtöljen till sista lasset, hihi!

  SvaraRadera
 3. Kikar in för att önska en fin helg och en fin Luciadag♥

  Ta hand om dig vännen♥

  Kram Lollo

  SvaraRadera