måndag 6 januari 2014

Hur många tacos finns det i världen?

Antagligen lika många som det finns människor som äter tacos.
Gånger antal varje person äter...typ.

Tror ni inte att alla har sin alldeles unika blandning
av ingredienser till sina tacos?

Tacos, nachos, enchiladas ja vetegudarna allt de kallas
och det är taco, fajitas och andra kryddblandningar som.
Det är mjuka, hårda, tubs, hubs,,, näe nu luras jag...

Det är i alla fall en väldans massa olika.

Min specialare?

Mjuk fullkorn, gurka, majs, röd lök, purjolök, 
sugar snaps, avocado, creme fraiche, ajvar relish...
och så taco-färsen såklart.


Detta götta åt vi i lördags, trettondagsafton
och till det
ett av de godaste vinerna.

Rumänskt vin.
Det måste vara nåt alldeles speciellt
med jorden i Rumänien. Allt vin som
kommer från Rumänien smakar väldigt speciellt.

När vi var i Rumänien för en herrans massa år sen
så var vi på vinprovning på Murfatlar och
där fick vi smaka en massa olika goda viner.
Några flaskor fick följa med hem då, och
om vi hittar några Rumänska viner 
så passar vi på att köpa hem.

Detta 
La Revedere
  Feteasca Regala-druvan
från Rumänien
finns på Systemet, nr 2625
och kostar endast 51 kr. Helt klart
prisvärt. 



Idag har vi trettondagen. 
Alla... två... jul-ljusstakarna är nu nerpackade.
Imorgon börjar allvaret igen.
Husse åker iväg till ön igen för några dagars arbete. 
Lilleman och jag, vi fortsätter med att packa upp, vi...

5 kommentarer:

  1. Det finns måååånga tacosar ;-) och visst smakar "kraschade" nachochips likadant som hela??? Vi fick några cheese nachochips och tacoskal av en kompis t min man, dom skickar inte ut de i affärerna men i min mage kan jag skicka ner dom hehe...
    Så gott det ser ut när Lilleman sitter på trappen, vänjer han sig vid att ni flyttat??
    Hoppas dagarna går fort till Husse kommer tillbaka!
    Men nu när du ska få gröna fingrar så kan du väl plantera en massa ist för staket ;-)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Ser underbart gott ut!
    Sedan jag fick min glutendiagnos.............så går ju brödet bort för mig.
    Så tacos är väl inte riktigt som förut ...............och glutenfria tacobröd smakar blä................riktigt äckliga!
    Då kan man lika gärna låta bli.

    Hoppas du och Lilleman kan hitta på något skoj när husse jobbar.

    Kram Anneli

    SvaraRadera
  3. Här är vi inga storätare av taccos, men visst är det gott. med en massa olika tillbehör.
    Ja idag är visst årets deppigaste dag, alla helger är slut, tur man är pensionär, lördag hela veckan lång!!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  4. Mm, ser gott ut. Ja tänk så många olika det finns. Jag har mycke grönsaker och tzatziki till min tacos.
    Ha det gött.
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Ja, visst har vi nog alla "vår taco". Här har vi ananas och melon till, förutom de traditionella tillbehören: grönsaker, lök, guacamole, ostsås, crème fraîche, m.m Och mjuka tortillas, inte hårda skal. Gärna nacho-chips ;)
    Fast vi gör helst enchilladas när det ska ätas tex-mex ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera